NAJLEPSZE RESTAURACJE W KOŁOBRZEGU [TOP 9]
Kołobrzeg to 95. co do wielkości populacji miasto na kulinarnej mapie Polski. Swoje miejsce znalazło w nim wiele, specjalizujących się w różnych typach kuchni i dań, ciekawych lokali gastronomicznych. Wśród nich znajdują się uwzględnione w rankingu, wybrane głosami internautów, najlepsze restauracje w Kołobrzegu.
„Fabryka Zapiekanek” NAJLEPSZA RESTAURACJA W KOŁOBRZEGU
Morska 7A/II
Najlepsza restauracja w Kołobrzegu to oferująca zapiekanki w rozmiarze XXL „Fabryka Zapiekanek”. Klienci chwalą przystępne ceny, krótki czas oczekiwania i duży wybór smaków pysznych zapiekanek domowej roboty.
„4 Locos” RESTAURACJA MEKSYKAŃSKA, AMERYKAŃSKA
Cicha 6A/2
4 Locos to bardzo przytulna, rustykalna w klimacie, restauracja z bogatą ofertą dań meksykańskich serwowanych również na wynos.
„Metro Kołobrzeg”
Gierczak 27a
Restauracja Metro Kołobrzeg serwuje idealnie wysmażone i idealnie ostre burgery. Tu burger meksykański jest naprawdę meksykański czyli ostry. Do tego frytki. Smaczne, świeże, robione na miejscu.
„Kruszonka” RESTAURACJA KOŁOBRZEG
Plażowa 6a
Znajdująca się przy Plażowej 6a klimatyczna restauracja „Kruszonka” oferuje bogate menu potraw z różnych kuchni i stylistyk kulinarnych. Goście restauracji chwalą znakomite jedzenie, desery i napoje. Obsługa lokalu jest na najwyższym poziomie.
„Wichłacz Grill House” RESTAURACJA
Perłowa 2
Wichłacz Grill House to restauracja w Kołobrzegu, w której znakomite dania z prawdziwego węglowego grilla serwuje się przez cały rok. W menu dostępne są różne zupy, pyszne ryby z pieca, szaszłyki i steki. Do tego sałatki i będące specjalnością kuchni pieczone ziemniaki podawane z masłem czosnkowym i świeżym koperkiem.
„La Maison” RESTAURACJA HOTELOWA
Kasprowicza 23
Kolejna wśród najlepszych restauracji w Kołobrzegu to restauracja La Maison, znajdująca się w hotelu Leda, oferująca dania z ryb, owoców morza i innych lokalnych przysmaków. Restauracja słynie z własnego homarium oraz smacznych, sezonowanych steków i dań kuchni śródziemnomorskiej. Podawane są również pyszne desery.
„Kartofel & Coś” RESTAURACJA KOŁOBRZEG
Mariacka 26
Kartofel & Coś to przytulny lokal prowadzony przez przesympatycznych właścicieli. Restauracja słynie z ciekawych dań z ziemniaków. Kumpiry przygotowywane w specjalnym piecu smakują naprawdę wyśmienicie. Serwowane potrawy są bardzo smaczne, pięknie podane i świeże.
RESTAURACJA TAJSKA „ZAAB”
plac Ratuszowy 5A/L1A
Restauracja ZAAB to autentyczna tajska kuchnia bazująca na sosach sojowych, ostrygowych, rybnych oraz pochodnych skorupiaków. Właścicielem jest prawdziwy tajski szef kuchni, który osobiście wybiera do swojej restauracji profesjonalnych kucharzy z Tajlandii
RESTAURACJA „Shuum a’la carte”
Towarowa 14
W restauracji Shuum a’la carte tradycyjne smaki łączą się ze składnikami z najdalszych zakątków świata, a główną inspiracją do powstania karty są zmieniające się pory roku. Restauracja stawia na warzywa i owoce z ekologicznych upraw i na produkty od regionalnych dostawców.
Czytaj także o ciekawych restauracjach w Malborku i we Władysławowie.
UWAGI DO RANKINGU „NAJLEPSZE RESTAURACJE KOŁOBRZEG”
Ranking „Najlepsze restauracje Kołobrzeg” powstał w oparciu o oceny i opinie z Google. Opinie nie są zweryfikowane. W rankingu zostało uwzględnionych 9 restauracji z najwyższymi ocenami przyznanymi przez samych internautów. Kołobrzeskie restauracje z wyższą oceną, a w przypadku identycznych ocen z większą liczbą opinii, są w rankingu wyżej. Dodatkowo, każdy z umieszczonych na TOP liście lokali, musiał mieć minimum 100 opinii. Znajdujące się w Kołobrzegu lokale, które tego warunku nie spełniały, nie znalazły się w rankingu nawet jeśli miały wysokie oceny.
Mamy nadzieję, że zaprezentowane zestawienie pomoże Ci podjąć decyzję dotyczącą wyboru restauracji, którą warto odwiedzić w Kołobrzegu.
Najlepsze restauracje Kołobrzeg
Jeżeli ten artykuł Cię zainteresował, kliknij w przycisk i poinformuj o rankingu swoich znajomych, aby także oni mogli skorzystać z zawartych w nim informacji.
Paweł Piotrowski
Miłośnik dobrego choć, jak otwarcie przyznaje, nie zawsze zdrowego jedzenia. Obserwator świata polskiej i zagranicznej gastronomii. Wielbiciel wszelakiej tematyki kulinarnej i tej około kulinarnej. Twórca portalu FOODOKRACJA.